Toscane

Als je een Italië-kenner vraagt welke regio het échte Italië vertegenwoordigt, zal hij zonder blikken of blozen Toscane zeggen. In dit gebied werd de Renaissance geboren en vindt u honderden historische dorpjes en steden, elk boordevol met prachtige gebouwen en monumenten. Traditie en kwaliteit zijn ook terug te vinden in de keuken van Toscane.

Tijdens uw verblijf op Camping La Chiocciola heeft u de kans om Toscane beter te leren kennen. Behalve schitterende natuurgebieden, vindt u hier heel wat cultuurhistorische schatten. Laten we enkele van deze bestemmingen eens wat beter bekijken.

Florence
De koepel van de Duomo di Santa Maria del Fiore laat zien dat de Renaissance in Florence is geboren. Wat een bouwwerk! Andere voorbeelden van architectonische hoogstandjes zijn de Basilica di Santa Croce, de Galleria dell’Academia en de Giardino di Boboli.

Pisa
Behalve de scheve toren heeft Pisa heel wat andere bezienswaardigheden, vooral in de oude stadswijk Campo dei Miracoli. Bezoek hier eens de de Duomo Santa Maria Assunta en het Museo dell ‘Opera del Duomo. Stuk voor stuk bijzonder fotogenieke gebouwen.

Andere plaatsen
U kunt gemakkelijk een half jaar in Toscane zitten en nóg niet alles zien. U zult daarom keuzes moeten maken.  Behalve Pisa en Florence, zijn ook Siena, Volterre en Lucca de moeite waard. Investeer in een goede reisgids en praat ter plekke met andere vakantiegangers om uw uiteindelijke dagtochten vast te leggen.